• Ingrediente:
  • 2 cepe mari
  • 6 catei de usturoi                                              
  • 3 cartofi (aprox 700 gr) sau o ceasca de orez
  • 2 litri de apa
  • 2 kg de dovlecei sau zuchini
  • 300-400 ml de smantana lichida pentru gatit ( de soia, de ovaz sau altceva)
  • 2 legaturi de marar
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

     Am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat, le-am tocat si le-am calit in doua linguri de ulei, cu putina sare. Dupa cinci minute am adaugat cartofii curatati si taiati cuburi mici, doi litri de apa si am asteptat sa fiarba 10 minute, dupa care am adaugat dovleceii spalati si taiati rondele.

       Cand dovleceii si cartofii au fost bine fierti am inchis focul. Am adaugat legaturile de marar, sare si piper si cu ajutorul blenderului vertical am transformat supa in crema.

       Am adaugat smantana si am mai blenduit putin supa.

       Am servit supa crema de zuhicni sau dovlecei cu felii de zuchini usor prajit si cu marar proaspat.

       Supa aceasta este delicioasa si rece, alaturi de cateva crutoane si neaparat cu marar proaspat. Mararul ii ofera o aroma excelenta si completeaza supa perfect.

        Daca doriti sa evitati cartofii sau orezul din aceasta supa crema ea va iesi la fel de delicioasa. Totusi adaugati mai putina apa, din cauza ca dovleceii au deja un continut crescut de apa. Eu prefer sa folosesc cartofi pentru a obtine o consistenta mai cremoasa.