Ingrediente:  

  • 3 cartofi fierţi în coajă
  • 350 g morcovi
  • 1,5 linguri de griş
  • ½ pahar de apă minerală
  • 1 lingură margarină
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • vegeta
  • Sare
  • Piper
  • 3 linguri de ulei- pentru prăjit

Mod de preparare:

          Cartofii fierţi şi răciţi se dau pe răzătoarea mare.

          Morcovii rasi pe razatoarea mare se fierb înăbuşit în apă minerală, adăugând şi margarina.Când morcovul devine mai moale se adaugă grişul în ploaie , amestecând mereu. Se lasă pe foc până se umfla şi grişul apoi se lasă la răcit.

          După ce s-a răcit , se amestecă cu cartofii , sarea după gust , cu făina , cu usturoiul pisat, vegeta , mărarul tocat mărunt şi piperul.

         Se formează chifteluţe şi se dau pe prin pesmet apoi se prăjesc în ulei încins.

Chifteluţele se pot servi cu un sos de roşii:

  • 1 ceapă
  • 1 ardei kapia
  • 2 roşii coapte decojite
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • Sare, piper, un cub de legume sau altă bază pentru mâncare
  • Busuioc uscat
  • Ceapa şi ardeiul roşu tocate cubuleţe se călesc 5 minute. Se adaugă roşiile decojite şi tocate marunt , se mai fierbe 2-3 minute apoi se adaugă şi pasta de tomate, apoi piperul, cubul de legume şi busuiocul. Se potriveşte de sare. Se fierbe încă 10 minute.