Retete vegane

/Retete vegane

D17/C-Dovlecei pane

Ingrediente: doi sau trei dovlecei; patru căţei de usturoi pisaţi o ceaşcă de făină ulei sare şi piper după gust patru linguri de muştar patru linguri de apă (sau lapte de soia) mărar proaspăt tocat Mod de preparare:       Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lasa cu coajă sau îi poţi curata, în [...]

D17/P-Supa crema cu sfecla, cartofi, mere

Ingrediente: 1 sfecla rosie 2 morcovi 1 ceapa mica 2 cartofi 1 mar Sare Verdeata 2-3 linguri de ulei Crutoane sau paine prajita 2 lingurite condimente pt carne de porc (usturoi, chimen, coriandru, maghiran, chili, cimbru, rozmarin) zeama de la 1/2 lamaie smantana vegetală (optional) Mod de preparare:      Spalam si curatam si taiem subtire [...]

D17/MD-Terci de ovăz cu unt de arahide și semințe de chia

Ingrediente: 3/4 ceașcă cu fulgi de ovăz 2 linguri cu semințe de chia scorțișoară sare de mare 1 cană cu lapte vegetal o banană pisată cu furculița 2 linguri cu unt de arahide natural Mod de preparare:      În combinație cu semințele de chia vei furniza corpului grăsimi sănătoase esențiale. De asemenea, adăugând puțin unt [...]

D16/C – Varză dulce la cuptor

Ingrediente: 2 capatani de varza 2 cepe mari Ulei cimbru sare marar uscat 3 linguri bulion 1 ardei gras (rosu sau verde)   6 catei usturoi (opțional)   Mod de preparare:           Varza se curata de foile vestede, se spala bine, se sectioneaza in doua, dupa care se taie fideluta, se freaca cu sare mare, [...]

D16 / P Ciuperci Pleurotus la cuptor

Ingrediente: 500gr ciuperci 2 cepe potrivite ½ lămție Sare, piper 1 leg. Pătrunjel 2 ardei peperoni 3 linguri ulei de măsline                       50 gr brânză topită (sau cașcaval)-de post (opțional) 130-150 gr smântână-de post ”Smântânos”(opțional) 1 lingură de făină 4-5 căței de usturoi Mod de preparare : Ciupercile se pun 4-5 min. în apă rece apoi [...]

D14/MD – Drob de ciuperci vegan

 Urmatoarele cantitati sunt pentru doua bucati de drob de marimea unor tavi de chec. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 pungă de soia granule 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 2 legaturi marar   2 legaturi patrunjel 2 ardei capia roșii 2 linguri pesmet 3-4 linguri faina piper 6-8 linguri fulgi drojdie inactivă       5 linguri [...]

D16/P – Supa crema de mazare

Ingrediente: 1 pungă de mazăre congelată 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru 1 ceapă curăţată şi mărunţită 1/2 rădăcină de ţelină 1 legătură de mărar proaspăt sare, piper 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece apă Pentru crutoane 2 felii de pâine 3-4 linguri ulei de măsline presat la rece oregano, piper, puţin [...]

D16/MD – Smoothie energizant cu morcovi şi ghimbir

          Pe lângă vitamina C, morcovul mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii. „Chiar şi fiert, este o sursă importantă de vitaminele A şi B6, potasiu, magneziu şi [...]

D15/C – Snițele din soia de post

Ingrediente: 2 pungi snitel de soia o ceapa Piper boia (si boia afumata) sare piper 2 catei de usturoi 3 linguri vin alb                           mustar dulce pesmet faina fulgi de drojdie inactiva                 ulei   Mod de preparare: Snitele de soia se fierb impreuna cu ceapa, condimentele (sare, piper, boia, boia afumata etc.), vinul si usturoiul . [...]

D15/P – Supa de banane cu Tapioca

Ingrediente: 1/4 ceasca perle tapioca 500 g banane coapte 1/4 ceasca zahar 1 praf sare 1/2 lingurita esenta vanilie Pentru ornat 100 g alune nesarate 3 lingurite scortisoara     Mod de preparare:            Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei de banane cu tapioca şi [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane