Ingrediente:

  • doi sau trei dovlecei;
  • patru căţei de usturoi pisaţi
  • o ceaşcă de făină
  • ulei
  • sare şi piper după gust
  • patru linguri de muştar
  • patru linguri de apă (sau lapte de soia)
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare:

      Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lasa cu coajă sau îi poţi curata, în funcţie de preferinţe.

      Amestecă într-un bol făină, muştarul, sarea, piperul şi apa, până când compoziţia se omogenizează.

     Trece feliile de dovlecel prin mix şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.

     Întoarce bucăţile de pe-o parte pe cealaltă, astfel încât să se prăjească uniform.

     Când culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, îi poţi scoate din tigaie şi îi poţi pune pe o farfurie pe servetele absorbante.

      Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pisat şi cu mărar proaspăt tocat sau cu iaurt vegetal (smantana vrgetala) .

                              Pofta buna !