Inspirația zilei – Ciuperci pane. 😀 Ciupercile au multe beneficii, despre care puteți citi mai pe larg aici.

Ingrediente:

  • ciuperci pleurotus
  • cartofi
  • făină
  • fulgi de drojdie
  • boia afumată 
  • iaurt simplu de soia
  • usturoi
  • tahina
  • sare

Mod de preparare:

  1. Într-un bol se amestecă făina, fulgii de drojdie, boia afumată și sare după gust. Se adaugă apă amestecând continuu până se obține o compoziție de consistența unei smântâni mai moale.
  2. Ciupercile se spală si se scufundă în amestecul de la punctul anterior, după care se prăjesc în baie de ulei până au un aspect auriu.
  3.  Cartofii se curăță, și se prăjesc în mod obișnuit.
  4. Pentru sos: se pisează cățeii de usturoi și se amestecă cu iaurt și tahina după gust.

Poftă bună!