Ingrediente pentru o porţie:

  • 150 g de ciuperci (2-3-4 ciuperci –depinde de marimea lor)
  • 6 florete de brocoli (fără tulpiniţe)
  • 1 morcov mic – dat pe răzătoarea mică
  • 1 legătură de mărar
  • 3 căţei de usturoi – bine zdrobiţi
  • 1 lingură de ulei de măsline presat la rece
  • 2 linguriţe de zeamă de lămâie (sau oţet de mere)
  • 3 linguri de sos de soia
  • 3 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • Piper
  • Chili –opţional

Mod de pregatire:

        Ciupercile se taie felii subţiri si se aşează intr-un bol împreună cu sosul de soia, uleiul de măsline şi sucul de lămâie (sau otetul).

        Se amestecă bine apoi se adaugă morcovul ras ,  brocoli, mărarul tăiat mărunt şi usturoiul zdrobit.

        Se amestecă compoziţia bine .

        Se adaugă condimente după gust.

        Se poate adăuga o maioneză vegana din avocado.

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • zeama de la 1/4 – 1/2 de lamaie (dupa cat de acru va place)
  • 2 lingurite de mustar (eu am folosit Dijon)
  • 4-5 linguri de ulei (eu am folosit ulei de masline, puteti sa folositi la fel de bine ulei de floarea soarelui, de rapita, de samburi de struguri etc.)