Sărbătorile sunt marcate de relaxare, timp cu cei dragi și mâncare bună. De aceea, împreună cu Naturli, v-am pregătit un meniu special. Un meniu delicios, cu rețete tradiționale în varianta 100% vegană.

  • Rețetă sarmale vegane

Sarmale vegane

 Ingrediente:

325 gr. tocată Naturli,
1 ceapă,
2 linguri cu ulei,
4 căței de usturoi,
4 fire de cimbrisor,
1 linguriță de boia afumată,
20 foi de varză murată,
300 ml suc de roșii,
1 legătură mărar,
sare și piper

 

Mod de preparare:

  1. Se încing cele două linguri de ulei într-o cratiță, unde se călesc apoi: ceapa tocată mărunt și cățeii de usturoi dați prin răzătoare.
  2. Se adaugă tocata Naturli și se omogenizează. Apoi se adaugă condimentele, 2 linguri cu suc de roșii și se lasă totul pe foc timp de 2-3 minute.
  3. După ce se răcește puțin umplutura se formează sarmalele.
  4. Varza murată rămasă se toacă mărunt, se amestecă cu mărar tocat și sos de roșii și apoi se pune peste sarmale într-o cratiță în care se vor fierbe toate preț de 20-25 de minute.

 

  • Rețetă ciorbă de perișoare

Ciorba perisoare

Ingrediente:

1 lingura ulei vegetal,
2 cepe, 1 morcov,
2 ardei grași,
1 dovlecel,
1 țelină mică,
3 roșii bine coapte,
1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de leuștean,
3 linguri de ulei de măsline,
1l lapte de soia (fără zahăr),
1.5 l apă,
500 ml borș,
1 pachet de chiftele Naturli

Mod de preparare:

  1. Se toacă mărunt ceapa și apoi toate celelalte legume.
  2. Se călește mai întâi ceapa într-o cratiță în care ai adăugat o lingură de ulei vegetal și apoi se adaugă și celelalte legume.
  3. Se călesc toate 4-5 minute și apoi se adaugă apa.
  4. După ce dă în clocot se adăugă laptele vegetal, borșul și chiftelele.
  5. La final se adaugă leușteanul tocat mărunt.

 

  • Rețetă Cozonac vegan

Cozonac vegan

Ingrediente aluat:

400 g. făină,
25 g. drojdie,
200 ml. lapte migdale Naturli,
150 g. zahăr pudră cu vanilie,
Coajă rasă de la o portocală & lămâie netratate,
100 gr. Vegan Block

Ingrediente umplutură:

250 g. miez de nucă puțin copt și mărunțit,
1 praf de sare,
2 linguri cu cacao cel puțin 20%, 
1 linguriță cu esența de rom,
6 linguri gem de caise,
50 g. zahăr pudra cu vanilie,

Mod de preparare:

  1. Încălzește laptele de migdale Naturli
  2. Mărunțeste drojdia și adaug-o peste făină, într-un bol.
  3. Adaugă și zahărul și 1-2 linguri din laptele călduț.
  4. Amestecă și lasă drojdia să crească 15-20 min.
  5. Topește 100 g Vegan Block.
  6. Adaugă restul de lapte Naturli, coaja de lămâie și omogenizează.
  7. Adaugă apoi, treptat, Vegan Block topit și omogenizează.
  8. Frământă cca 10 min.
  9. Acoperă cu folie alimentară și lasă la dospit într-un loc călduț, pentru cel  puțin 2 ore sau până și-a dublat volumul.
  10. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
  11. Împarte aluatul în două părți egale.
  12. Întinde cu sucitorul și pune compoziția în mod egal peste cele două părți.
  13. Taie ambele rulouri astfel obținute, pe lung, în două fâșii egale și împletește-le.
  14. Apoi împletește cele două bucăți între ele.
  15. Pune în tava de cozonac, tapetată cu hartie de copt și lasă la dospit cca. 30-40 min.
  16. Coace cozonacul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, 45 min.