vegan-pentru-mediu-naturaSunt multe lucruri pe care le poate face fiecare dintre noi pentru a transforma planeta intr-un loc mai bun. Totusi, a deveni vegan este probabil cea mai usoara si mai placuta cale de a avea un impact profund pozitiv zi de zi. Pe masura ce sunt dezvaluite efectele de larga relevanta ale alegerilor noastre privind hrana pe care o consumam, creste si interesul pentru dieta vegana.

Organizatia Natiunilor Unite insista in ultimii ani asupra unei schimbari globale catre o alimentatie lipsita de carne si produse lactate.

La nivel mondial, mai multe de 2 treimi din suprafetele agricole sunt utilizate pentru a produce hrana necesara industriei animalelor, in timp ce, un copil moare de malnutritie la fiecare 10 secunde! Imaginea de mai jos este reprezentativa si prezinta concis care sunt efectele dezastruoase ale industriei animalelor asupra mediului inconjurator.

Stiati ca doar industria animalelor polueaza de circa 4 ori mai mult decat toata industria transporturilor la un loc?

Stiati ca pentru a produce un singur hamburger este necesara o cantitate de apa care ar fi suficienta unei persoane timp de 2 luni pentru a face dus?

Stiati ca 82% din copiii malnutriti la nivel mondial se afla in tari slab dezvoltate, in care surplusul de cereale este utilizat pentru a hrani animale, care apoi sunt exportate pentru a fi consumate in tarile dezvoltate.

cum afecteaza industria animalelor mediul inconjurator?