Retete vegane cu foc

//Retete vegane cu foc

D17/C-Dovlecei pane

Ingrediente: doi sau trei dovlecei; patru căţei de usturoi pisaţi o ceaşcă de făină ulei sare şi piper după gust patru linguri de muştar patru linguri de apă (sau lapte de soia) mărar proaspăt tocat Mod de preparare:       Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lasa cu coajă sau îi poţi curata, în [...]

D17/P-Supa crema cu sfecla, cartofi, mere

Ingrediente: 1 sfecla rosie 2 morcovi 1 ceapa mica 2 cartofi 1 mar Sare Verdeata 2-3 linguri de ulei Crutoane sau paine prajita 2 lingurite condimente pt carne de porc (usturoi, chimen, coriandru, maghiran, chili, cimbru, rozmarin) zeama de la 1/2 lamaie smantana vegetală (optional) Mod de preparare:      Spalam si curatam si taiem subtire [...]

D16/C – Varză dulce la cuptor

Ingrediente: 2 capatani de varza 2 cepe mari Ulei cimbru sare marar uscat 3 linguri bulion 1 ardei gras (rosu sau verde)   6 catei usturoi (opțional)   Mod de preparare:           Varza se curata de foile vestede, se spala bine, se sectioneaza in doua, dupa care se taie fideluta, se freaca cu sare mare, [...]

D16 / P Ciuperci Pleurotus la cuptor

Ingrediente: 500gr ciuperci 2 cepe potrivite ½ lămție Sare, piper 1 leg. Pătrunjel 2 ardei peperoni 3 linguri ulei de măsline                       50 gr brânză topită (sau cașcaval)-de post (opțional) 130-150 gr smântână-de post ”Smântânos”(opțional) 1 lingură de făină 4-5 căței de usturoi Mod de preparare : Ciupercile se pun 4-5 min. în apă rece apoi [...]

D14/MD – Drob de ciuperci vegan

 Urmatoarele cantitati sunt pentru doua bucati de drob de marimea unor tavi de chec. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 pungă de soia granule 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 2 legaturi marar   2 legaturi patrunjel 2 ardei capia roșii 2 linguri pesmet 3-4 linguri faina piper 6-8 linguri fulgi drojdie inactivă       5 linguri [...]

D16/P – Supa crema de mazare

Ingrediente: 1 pungă de mazăre congelată 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru 1 ceapă curăţată şi mărunţită 1/2 rădăcină de ţelină 1 legătură de mărar proaspăt sare, piper 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece apă Pentru crutoane 2 felii de pâine 3-4 linguri ulei de măsline presat la rece oregano, piper, puţin [...]

D15/C – Snițele din soia de post

Ingrediente: 2 pungi snitel de soia o ceapa Piper boia (si boia afumata) sare piper 2 catei de usturoi 3 linguri vin alb                           mustar dulce pesmet faina fulgi de drojdie inactiva                 ulei   Mod de preparare: Snitele de soia se fierb impreuna cu ceapa, condimentele (sare, piper, boia, boia afumata etc.), vinul si usturoiul . [...]

D15/P – Supa de banane cu Tapioca

Ingrediente: 1/4 ceasca perle tapioca 500 g banane coapte 1/4 ceasca zahar 1 praf sare 1/2 lingurita esenta vanilie Pentru ornat 100 g alune nesarate 3 lingurite scortisoara     Mod de preparare:            Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei de banane cu tapioca şi [...]

D15/P – Cartofi Bombay

Ingrediente:  8-10 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe) 1 ceapă tocată 1 linguriță turmeric 2 lingurițe pastă/praf de curry 2 lingurițe semințe de muștar 2-4 lingurițe ulei (de rapiță, de preferat) sare și piper după gust fulgi de drojdie inactiva (dupa gust - 3,4 linguri) Mod de preparare:           Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.       [...]

D14/C – Salată de dovlecei cu usturoi

Ingrediente: 1 dovlecel 100 ml lapte de soia sare piper 200 ml ulei 3-4 catei usturoi 1 lingurita mustar zeama de lamaie (facultativ)                     rosioare pentru ornat      Mod de preparare:           Se curata dovlecelul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare pentru vreo 10 minute, apoi se pune la scurs. Cand [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane