Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 100 ml lapte de soia
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • zeama de lamaie (facultativ)                    
  • rosioare pentru ornat     

Mod de preparare:

          Se curata dovlecelul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare pentru vreo 10 minute, apoi se pune la scurs.

Cand s-a racit , dovlecelul se zdrobeste cu furculita si apoi se mai lasa la scurs.
     Se face maioneza vegană din lapte de soia sau din avocado, apoi se amesteca  cu dovlecelul si usturoiul zdrobit. Nu punem toata maioneza, ci doar 2 -3 linguri , dupa gust.   Adaugam sare si piper iar daca doriti sa fie un pic mai acra adaugati zeama de lamaie.
     Se orneaza cu rosioare sau cum ii place fiecaruia.

MAIONEZA DIN LAPTE DE SOIA

       Ingrediente: 100 ml de ulei , 50 ml de lapte de soia , 1 cartof mic(fiert),1 linguriță de mustar, 1 lingurita de zeama de lamaie , 2 linguri fulgi de drojdie inactiva .

       De pune in cana blenderului de mana uleiul si laptele .

        Se baga blenderul la fundul vasului si se da drumul . Se tine acolo , la fundul vasului 1 minut sau chiar doua apoi se ridica treptat in sus sa se inglobeze tot uleiul .

         Se adauga apoi cartoful fiert si zbrobit, mustarul, zeama de lamiae, sare, fulgi drojdie inactiva și se mai mixează un pic . Poti adauga dupa gust piper sau usturoi .

        Pofta buna !