Retete vegane

/Retete vegane

Cartofi la cuptor D6 / C

Ingrediente: un kg cartofi noi 200 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper o legatura marar o lingurita boia (dulce sau iute)                             Mod de preparare:        1  Pentru aspect, ideal ar fi sa folosim niste cartofi noi cat mai mici cu putinta. In cazul in care cartofii sunt mai mari, acestia [...]

Friptura de soia cu mere la tigaie – D6/P

Ingrediente : Snitele soia 3-4 mere 4-5 linguri sos soia ½ ardei iute 4 linguri ulei masline Piper mozaic ,sare lamaie      Mod de preparare:                                                      1   Punem snitelele de soia la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 20 minute de cand da apa in clocot.      2  Le lasam la scurs dupa ce s-au fiert [...]

Supa de praz – D6 / P

Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 400 g cartofi 600 g praz 2-3 linguri ulei sare piper 1 lingura pastă de roşii Verdeaţă                                                      Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul de supă (morcovul, ţelina şi ţelina), se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb 30 minute, în 2,5 l de apă cu puţină [...]

Bruschete cu roșii cu masline si busuioc-D6/MD

Ingrediente :                                                                             bagheta 4 rosii 1/2 ceapa rosie                             Sare, piper o mana frunze de busuioc 1 lingurita oregano 2 linguri ulei de masline un catel de usturoi- opțional Mod de preparare:     1  Toaca rosiile cubulete, iar ceapa, (opțional usturoiul) si busuiocul cat mai fin.     2  Combina toate ingredientele si asezoneaza cu uleiul de masline, sarea [...]

Dovleac copt – D5/C

Ingrediente: 1 dovleac mediu ulei vegetal                                                     sare grunjoasă după gust un vârf de nucșoară   Mod de preparare:         1 Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.         2 Taie dovleacul felii (ca de pepene) sau cubulețe (cum tai cartofii pentru tocană) și dă semințele deoparte.          3 [...]

Paste cu sos de roșii și măsline – D5/P

Ingrediente: 300 g paste 1 ceapă 100 ml vin alb 150 g măsline negre                                       2-3 căţei de usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii oregano, sare și piper - după gust Mod de preparare :      1 Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet.      2 Se trec apoi printr-un jet de apă [...]

Supa crema de dovleac – D5/P

Ingrediente : Un dovleac placintar de aproximativ 1 kg O ceapa mare Jumatate de praz 4 catei de usturoi Un cartof Un morcov mic O legatura de patrunjel 1 – 1,5 l de apa Sare, piper dupa gust                            O bucata de telina (aprox 50-60 gr) O crengura de rozmarin proaspat sau 1/2 de lingurita [...]

Salata hidratanta de cruditati D5/MD

Ingrediente: 1 castravete mare 1 ardei 1 avocado 1 lime/lămâie 200 g boabe de porumb 250 g boabe de fasole roșie                       2-3 roșii mari (sau 180 g roșii cherry) 1 legătură de coriandru proaspăt sare și piper după gust       Mod de preparare:        Procedura e banală, ca la toate salatele:   1 Se spală [...]

Rulouri de clatite cu spanac-D4/C

       ”Rulourile de clatite umplute cu spanac” (la cuptor) sunt unele dintre cele mai delicioase preparate servite la cina . Ingrediente: Pentru clatite 100 g faina alba 100 ml apa minerala 50 ml ulei 25 g zahar (opțional) sare Pentru umplutură                                                                     10 foi de clatite 500 g spanac (baby) putin lapte de soia supa de legume [...]

Ciulama de ciuperci –D4/P

Ingrediente: Ulei 1 ceapă ½ kg ciuperci 200 – 300 ml apă (după cum scade la fiert) Lapte de caju (făcut din 80 g de caju și 200 ml de apă- după rețeta de mai sus   Verdeață (pătrunjel sau mărar) Sare,piper Un vf. cuțit de turmeric (opțional) Mod de preparare :      Ceapa se caleste [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane