Ingrediente:

  • un kg cartofi noi
  • 200 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • o legatura marar
  • o lingurita boia (dulce sau iute)                          
     

Mod de preparare:

       1  Pentru aspect, ideal ar fi sa folosim niste cartofi noi cat mai mici cu putinta. In cazul in care cartofii sunt mai mari, acestia pot fi taiati pe jumatate sau pot fi fierti timp de zece minute inainte de a fi condimentati si introdusi la cuptor.

     2  Coaja cartofilor noi nu trebuie neaparat curatata in intregime, este suficient doar sa ne asiguram ca nu ramane pamant pe acestia.

     3  Punem cartofii intr-un vas incapator si turnam peste ei uleiul (putem folosi si ulei de floarea soarelui, nu neaparat ulei de masline), sarea, piperul si boiaua de ardei .

     4   Amestecam bine cartofii pentru a-i acoperi cu ulei si condimente, dupa care punem cartofii condimentati intr-o tava pe care o introducem in cuptorul incins.

     5   Tinem cartofii noi la cuptor pentru aproximativ 35 de minute (in functie de marimea cartofilor, timpul de coacere poate varia, deci cel mai bine este sa-i incercam cu o furculita inainte de a-i scoate din cuptor).

      6  La sfarsit tocam o legatura de marar si o presaram peste cartofii fierbinti. Putem folosi si patrunjel in locul mararului, insa foarte bun este si rozmarinul proaspat.

     7  Și mai gustoși sunt rupți pe jumătate și stropiți cu un mujdei de usturoi ( frecat cu puțin ulei și cu sos de rosii sau rosii coapre) sau cu maioneză vegană cu usturoi.