”Rulourile de clatite umplute cu spanac” (la cuptor) sunt unele dintre cele mai delicioase preparate servite la cina .

Ingrediente:

Pentru clatite

  • 100 g faina alba
  • 100 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • 25 g zahar (opțional)
  • sare

Pentru umplutură                                                                    

  • 10 foi de clatite
  • 500 g spanac (baby)
  • putin lapte de soia
  • supa de legume sau apa
  • 2 cepe
  • cascaval vegan dupa gust                      
  • Optional se poate folosi si putina branza tofu rasa
  • Margarina
  • sare,piper dupa gust

Mod de preparare :

     1 Punem intr-un bol apa minerală, apoi turnam treptat faina, amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

     2 Adaugam apoi uleiul, zaharul si un varf de cutit cu sare.

      3 Mixam bine .

       4 Daca ni se pare ca este cam groasa compozitia atunci mai adaugam putina apa minerala .Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri.
       5 Incingem o tigaie, ungem cu putin ulei si coacem clatitele .

Etapa 1

     Ceapa se călește în puțin ulei cu apă, se adaugă laptele de soia si când colocotește se adaugă spanacul tocat ,sare si piper.
     Dupa ce se raceste , se amesteca cu cascaval ras si optional se poate adauga si putina branza tofu rasă.

Etapa 2

     Un vas de yena se unge cu ulei sau margarina si se aseaza una langa alta clatitele umplute cu spanac (ca sarmalutele)

     ( Se poate pune și clatită , spanac…..clatită, spanac.. alter-nativ -ca la tort).
Etapa 3

Deasupra se unge cu margarina topita sau ulei si se da la cuptor, iar spre sfarsit se rade cascaval de post deasupra si se reintroduce la cuptor pana se gratinează frumos.

Este delicioasa atat rece cat si calda.