Ingrediente:

  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 400 g cartofi
  • 600 g praz
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pastă de roşii
  • Verdeaţă                                                     

Mod de preparare:

  1. Se curăţă zarzavatul de supă (morcovul, ţelina şi ţelina), se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb 30 minute, în 2,5 l de apă cu puţină sare.

     2. Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se strecoară supa de legume şi se pune din nou la fiert.

     3. Se adaugă prazul şi cartofii tăiaţi cubuleţe.

     4. Se mai lasă să fiarbă 15 – 20 minute, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper.

      5. Se adaugă pasta de roşii şi se mai lasă câteva clocote.

  1. Când se serveşte se presară verdeaţă tocată mărunt.