Ingrediente :

  • Un dovleac placintar de aproximativ 1 kg
  • O ceapa mare
  • Jumatate de praz
  • 4 catei de usturoi
  • Un cartof
  • Un morcov mic
  • O legatura de patrunjel
  • 1 – 1,5 l de apa
  • Sare, piper dupa gust                           
  • O bucata de telina (aprox 50-60 gr)
  • O crengura de rozmarin proaspat sau 1/2 de lingurita uscat
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • Optional: pudra chili

Mod de preparare:

    1  Dovleacul se curăță și se taie in cubulete.

2 Se amestecă cu o lingura de ulei de masline, jumatate de lingurita de coriandru, jumatate de lingurita de chil, o crenuta de rozmarin si se pune in cuptor sa se coaca.

Puteti sa coaceti dovleacul  intreg, sau taiat in jumatate, 25 de minute –în cuptorul încins.

 3  Cat timp dovleacul se rumenește in cuptor, se toacă ceapa, usturoiul, prazul, cartoful, morcovul, telina si legatura de patrunjel.

4 Se pun toate intr-o oala impreuna cu doua linguri de ulei si jumatate de cana cu apa.

5 Le-am lasat sa se caleasca pana am scos dovleacul din cuptor, apoi am adaugat si dovleacul in oala si am completat cu un litru de apa.

 6  Se lasă să se fiarba impreuna cam 10 minute si se condimentează cu sare si piper, apoi se stinge focul si se lasă supa sa se raceasca putin.

  7 Cand s-a mai racit se transformă supa intr-o crema cu ajutorul blenderului vertical.

   8 Supa crema de dovleac poate fi servita alaturi de crutoane sau bruschete cu usturoi si cimbru/oregano.

   9 Se poate adauga si smantana vegetala.