Retete vegane

/Retete vegane

Ciorba ”de burta” cu ciuperci Pleurotus –D4/P

Aceasta ciorba falsa de burta este mai buna decat cea adevarata. Ingrediente: 1 kg ciuperci Pleurotus O ceapă mare 2 morcovi potriviti Lapte de caju (reteta mai jos) Smantanos vegetal de orez sau ovaz – o cutie (optional) 3-4-5 catei de usturoi Un vf de lingurita de turmeric Un borcan mic de gogosari murati 10 [...]

Smoothie din spanac cu morcov și kiwi-D4/MD

Ingrediente: 50% baby spanac 50% morcovi, kiwi 1 cm de ghimbir (opțional) Mod de preparare :      1 Ingredientele se pun în recipientul de mixare.      2 Se completează până la marcajul MAX cu apă filtrată, minerală sau apă de cocos.      3 Se mixează.      4 Deasupra de poate orna cu ce semințe dorești. [...]

44. Rasol de fasole galbena cu usturoi-D3/C

Ingrediente: (pentru 2 portii mai mari): 700 g fasole galbena 2 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi 1/ 2 legaturi patrunjel sare, piper                                 zeamă de lămâie sau otet de vin alb după gustul fiecăruia     Mod de preparare :       Pentru Rasolul de fasole galbena, puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de [...]

de |noiembrie 29th, 2018|Categorii: Reteta de post, Retete vegane, Retete vegane cu foc|0 Comentarii

”Omleta” vegana cu ciuperci

Ingrediente: Pentru omleta: ¾ cana faina de naut ¾ cana lapte de soia 1 „ou” vegan (o lingură faină de in amestecată  cu 2 linguri apă)- Faina de in se poate face din seminte de in date prin rasnita de cafea sau blender cu lama ”S” 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (gasiti la orice plafar) usturoi si chilli (optional, dupa [...]

Negresa de post – D3P

     Uneori ne putem răsfăța la masa de prânz și cu ceva dulce. Ingrediente : 300 ml apa 300 g gem 150 ml ulei 1 plic praf de copt Esenta de rom 3-4 linguri de zahar 200 g nuca 450-500 g faina 100 cacao                                         Mod de preparare :     1  Se amesteca apa, gemul, zahărul, [...]

Mancare de ardei copt – de post-D3P

Ingrediente: 6 ardei grași , copți ( sau capia roșu) 3 roșii 1 ceapă Sare Piper 1 leg. mărar Ulei 1 lingură de făină Mod de preparare :    1  Într-o cratiță se încinge un pic de ulei în care se călește ceapa adăugându-se un pic de apă.    2 Se pun apoi roșiile decojite si tocate [...]

Ciuperci a la grec -reteta de post

Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g ceapa;                                 3 legaturi de marar; 2 lingurite de zeama de lamaie;          100 ml ulei de masline extravirgin; 100 ml vin (optional); sare si piper dupa gust Mod de preparare :      Ciupercile se curață, se spală si se taie bucați mari.      Ceapa taiată mărunt se călește in [...]

Pizza vegana cu Tofu si legume

Ingrediente: Pentru blat 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 plic drojdie uscată 1 praf de sare                                               150 ml apă (cât să fie aluatul bun de întins) Pentru umplutură sos de roșii cu sare, zahăr și piper (după gust) legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci, (se pot pune și cubulețe [...]

Bio drink-smoothie cu avocado si spanac- D2-MD

Micul dejun nu trebuie sa-ti lipseasca in nicio dimineata, mai ales atunci cand ai un stil de viata activ si ai nevoie de multa energie sau in perioadele in care urmezi o cura detox. Reteta de smoothie cu avocado si spanac este excelenta pentru un mic dejun satios si hranitor. Consumul de avocado ajuta la [...]

Chiftelute cu ovaz si dovlecei la cuptor

Ingrediente: 1 dovlecel 240 grame naut fiert si scurs bine (o cutie) 3 catei usturoi ½ lingurita sare 50 grame fulgi de ovaz 1 lingurita pudra verdeturi uscate ½ lingurita fulgi drojdie inactiva (optional--confera o aroma asemenatoare branzei telemea) zeama de la ½ lamaie putin ulei de masline (eu am folosit un pulverizator)  Mod de [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane