•           Avocado a devenit preferatul nutritionistilor, care stiu bine ce vorbesc atunci cand il recomanda: acest fruct, utilizat in salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar si la obtinerea uleiului pentru gatit, a produselor cosmetice si a sapunurilor naturale, este bogat in proteine, grasimi sanatoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.
  •           Pentru a evita surprizele, alege un fruct cu coaja de culoare cat mai inchisa (nu verde, ci mov inchis). Daca nu planuiesti insa sa il consumi imediat, cel verde poate fi la fel de bun, cu conditia sa il pastrezi cateva zile invelit in hartie de ziar, la temperatura camerei, eventual alaturi de un mar, metoda care ii va grabi coacerea.
  •           Avocado se consuma in stare naturala, nepreparat termic, in salate, sandviciuri, guacamole, shake-uri, dar poate la fel de bine sa fie asezat sub forma de felii pe gratar (cu ulei de masline, sare si piper) sau introdus in retetele de supa

Ingrediente:

  • Pâine integrală
  • 1 avocado
  • Sare, piper
  • Zeamă de lămâie
  • 2 castraveți
  • frunze proaspete  de busuioc

Mod de preparare:

     Prăjeşte rapid  felii de pâine integrală pe care să le  ungi cu pastă de avocado (avocado pisat cu furculiţa şi amestecat cu sare, piper şi zeamă de lămâie). Deasupra merg de minune cu felii de castravete şi frunze proaspete de busuioc.

                                                                                        Pofta buna !