Ingrediente:

  • 1 sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 2 cartofi
  • 1 mar
  • Sare
  • Verdeata
  • 2-3 linguri de ulei
  • Crutoane sau paine prajita
  • 2 lingurite condimente pt carne de porc (usturoi, chimen, coriandru, maghiran, chili, cimbru, rozmarin)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • smantana vegetală (optional)

Mod de preparare:

     Spalam si curatam si taiem subtire legumele apoi stropim cu zeama de lamaie sa nu oxideze.

     Intr-o oala punem la fiert 1,5 litri apa. Cand clocoteste apa, adaugam sfecla, ceapa, cartofii, morcovii si marul. In timpul fierberii completati apa daca mai scade – dar cu apa fiarta.

     Spre sfarsit cand ingredientele sunt fierte adaugati condimentul pt carne de porc,uleiul, potrivim supa de sare si stingem focul.

     Dupa ce se mai raceste punem in mixer si mixam bine legumele .

     Se serveste cu crutoane facute in casa si ornata cu verdeata, seminte dupa pofta, smantana vegetala……

                                          Pofta buna !