Retete vegane

/Retete vegane

D13/P – Gratin de cartofi si brocoli

Ingrediente: 1 kg de cartofi 500 gr de brocoli                                         700 ml de sos bechamel – reteta sosului o gasiti mai jos 300 gr de branza de soia Sare si piper dupa gust Mod de preparare:        Am facut mai intai sosul bechamel, apoi am pus cartofii la fiert cu tot cu coaja. Am spalat brocoli [...]

D13/P – Ciorbă de perișoare din ciuperci

Ingrediente: (opt  porții) 1 ceapa mare 1 ardei kapia rosu 2,5 l apa plata                                                                                                200 gr varza proaspata tocata 1/2 cutie rosii pasate 1 borcan legume pentru ciorbe (pastarnac, telina, morcov, patrunjel) sau legume proaspete 3 linguri ulei de floarea soarelui sare si piper dupa gust 1 litru de bors (optional) Perisoare: 500 gr ciuperci [...]

D13/MD Cremă de brânză caju cu turmeric

Ingrediente: pentru 3-4 persoane 300 g caju (crud, nu prajit) 1/2 lingurita sare himalaya 2 linguri drojdie inactive 1 lingurita turmeric 1/2 legatura marar                               Opțional - 3 fire de ceapa verde (doar partea verde) Mod de preparare:       Hidratam caju-ul peste noapte (sau minim 4-5 ore), in apa cat sa il acopere.      Îl scurgem [...]

D12/C Macaroane cu brânză (vegane)

Ingrediente: 2 cartofi medii 1 morcov 1 ceapă 200 g caju Boia dulce Turmeric Sare și piper 2 căței de usturoi O cutie brănză Tofu                                      Mod de preparare:        Puneți caju-ul la înmuiat într-o cănuță.          Curățați, tăiați în bucăți cartofii și puneți-i la fiert.         Între timp spală și curăță morcovul și ceapa.    [...]

D12/P Budinca de tapioca

Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 600 ml lapte de soia 8 linguri zahar 1/4 linguriță sare esenta vanilie- reteta originala cerea ghimbir fructe pt decor : kiwi, mango, nectarine - Eu am pus si puțijn gem de merisoare, pe fundul castronaselor. 6 linguri perlute tapioca - se gasesc la plafar si magazine naturiste Mod [...]

D12/P – Sărmăluțe în frunză de viță – vegane

Ingrediente: 50 frunze de vita de vie 150 g de orez 4 cepe albe mijlocii 2 morcovi mari dafin, cimbru sare, piper patrunjel tocat 2 linguri de pasta de rosii         2-3 linguri ulei de masline 50 gr nuci (facultativ) 1 lingurita de paprika afumata cimbrul, dafinul si revenim bine. 400 g sos de rosii de [...]

D12/MD – Smoothie cu avocado şi ţelină

Ingrediente: Un avocado  O banană  Un măr  ½ lime  Una-două fire ţelină apio          Mod de preparare:      Dacă aveţi un blender cu viteză mare, le puteţi adaugă pe toate, le blenduiti şi serviţi. Dacă nu vă ajută blenderul, stoarceţi mărul, ţelina apio şi lime-ul, apoi adăugaţi avocado şi banană, blenduiţi şi savuraţi!  

D11/C – Tocăniță de vinete și usturoi cu mămăliguță

Ingrediente: 2 vinete potrivit de mari 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină 4-5 căţei de usturoi 3 roşii 2 ardei graşi 2 gogoşari 2 linguri ulei sare piper pătrunjel verde pentru mămăliguţă: 375 g mălai 50 ml ulei 100 g cașcaval vegetal ras    Mod de preparare:           1  Vinetele se spală, se curăţă şi se [...]

D11/C Paste cremoase

 Ingrediente:                                                        O cana de nuci caju nehidratate, le vom lasa la hidratat 2-8 ore jumatate ceapa tocata 2 catei de usturoi tocati 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura zeama proaspata de lamiae 1 cana apa (200ml) un sfert de lingurita sare iodata piper proaspat macinat dupa gust frunzele de la cateva fire de [...]

Cozonaci pufosi vegani

     Cantitatile sunt pentru doi cozonaci. Ingrediente: 1 kg faina alba pentru cozonaci; 2 plicuri de drojdie uscata (7g/plic) /doua cuburi drojdie umeda (eu am facut cu drojdie uscata); 250 ml lapte de soia simplu/vanilie; 250 ml de suc de portocale proaspat stors; esenta de vanilie; esenta de rom; 200 gr zahar; 150 ml ulei [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane