Ingrediente:

  • 200 ml lapte de cocos
  • 600 ml lapte de soia
  • 8 linguri zahar
  • 1/4 linguriță sare
  • esenta vanilie- reteta originala cerea ghimbir
  • fructe pt decor : kiwi, mango, nectarine – Eu am pus si puțijn gem de merisoare, pe fundul castronaselor.
  • 6 linguri perlute tapioca – se gasesc la plafar si magazine naturiste

Mod de preparare:

     Laptele de cocos, laptele de soia, sarea si perlutele de tapioca se pun intr-o cratita, pe foc mic, pana la primul clocot, apoi se adauga zaharul, incet, si se lasa in continuare pe foc mic aprox. 30 de min.

     Se amesteca foarte des, cu o lingura, altfel perlutele au tendinta sa se lipeasca de fundul cratitei. Compozitia isi va dubla volumul, asa ca trebuie lucrat cu o cratita mai voluminoasa.

     După 30 de minute se adauga si vanilia apoi se stinge focul si se lasa pana devine calduta.

     Se decoreaza apoi cu fructe , si se serveste atat calduta, cat si dupa ce a stat la rece – astfel textura devine mai consistenta.

    Pofta buna !