Ingrediente:                                                       

  • O cana de nuci caju nehidratate, le vom lasa la hidratat 2-8 ore
  • jumatate ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura zeama proaspata de lamiae
  • 1 cana apa (200ml)
  • un sfert de lingurita sare iodata
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • frunzele de la cateva fire de patrunjel tocate marunt
  • 250g paste integrale la alegere

Mod de preparare:

          Caliti in apa cu ulei ceapa tocata pana incepe sa inmoaie.

          Adaugati usturoiul si mai lasati 1 min pe foc.
          Mixati la blender cana de apa, nucile caju hidratate, ceapa și usturoiul calite, zeama de lamaie, sarea si piperul  pana obtineti o crema fina.
          Separat fierbeti pastele in apa cu sare.

          Cand sunt fierte scurgeti-le si amestecati-le imediat cu crema, cat sunt inca fierbinti.
          Adaugati o parte din patrunjelul tocat. Decorati cu restul de patrunjel tocat si serviti imediat.

          Puteti adauga ciuperci sau fasii de ardei capia copt.