Ingrediente:

  • 50 frunze de vita de vie
  • 150 g de orez
  • 4 cepe albe mijlocii
  • 2 morcovi mari
  • dafin, cimbru
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
  • 2 linguri de pasta de rosii        
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 50 gr nuci (facultativ)
  • 1 lingurita de paprika afumata cimbrul, dafinul si revenim bine.
  • 400 g sos de rosii de casa (sau in conserva)

Mod de preparare:

 

          1  Curatam si taiem ceapa marunt.
          2  Curatam si radem morcovul.
          3  Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul,

          4  Adaugam orezul si o ceasca de apa.
          5  Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, amestecam si gatim pana cand apa se evapora.   

         6  Condimentam.

         7  Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.

         8  Spalam bine cu apa rece foile de vita.
        9  Incepem sa facem sarmalele.

       10  Le asezam intr-un vas pentru cuptor.

        11  Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase.
        12   Dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 40 -50 minute.
        13  Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

        14  Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.