Ingrediente:

Pentru omleta:

  • ¾ cana faina de naut
  • ¾ cana lapte de soia
  • 1 „ou” vegan (o lingură faină de in amestecată  cu 2 linguri apă)- Faina de in se poate face din seminte de in date prin rasnita de cafea sau blender cu lama ”S”
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (gasiti la orice plafar)
  • usturoi si chilli (optional, dupa gust)

 

Pentru umplutura:

  • 140g ciuperci Champignon
  • ½ ceapa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 crenvurst vegetal
  • 1 rosie potrivita
  • 60g cascaval de post ras

Mod de preparare :

  1. Taiati ceapa julienne si feliati ciupercile Champignon.
  2. Adaugati-le in tigaie apoi turnati sosul de soia peste ele.
  3. Gatiti-le acoperite, la foc mediu, timp de cateva minute.
  4. Taiati rosia si crenvurstul vegetal.
  5. Luati capacul de pe tigaie, adaugati rosia taiata marunt si crenvuștul  si gatiti-le timp de cateva minute, până se evapora apa lasată de legume. Luati tigaia de pe foc.
  6. Turnati faina de naut intr-un vas.
  7. Adaugati fulgii de drojdie si condimentele.
  8. Preparati „oul” vegan amestecand apa cu făina de in, lăsați amestecul sa stea timp de 5 minute pentru a absorbi din lichid si apoi adaugati-l in vas.
  9. Adaugati laptele de soia si condimente si amestecati. Folositi un tel pentru a dilua cocoloașele formate.
  10. Radeti cascavalul vegan (separat de amestec).
  11. Incingeti o tigaie pe foc cu putin ulei de cocos. Turnati amestecul pentru a forma o „omleta”. Intindeti bine omleta cu o ustensila, astfel încât sa nu fie prea groasa (cam ca o clatita).
  12. Cand omleta e gatita, adaugati cascavalul ras pe o jumatate din ea.
  13. Apoi adaugati amestecul de legume preparat initial.
  14. Folosind o spatula, petreceti cealalta jumatate a omletei peste umplutura. Mai lasati-o cateva minute pe foc.
  15. Daca nu ati folosit toata compozitia, repetati procesul pana o terminati.