Ingrediente:

(pentru 2 portii mai mari):

  • 700 g fasole galbena
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei usturoi
  • 1/ 2 legaturi patrunjel
  • sare, piper                                
  • zeamă de lămâie sau otet de vin alb după gustul fiecăruia

    Mod de preparare :

      Pentru Rasolul de fasole galbena, puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de sare. Rupeti capetele pastăilor si îndepartati eventualele ațe. Daca păstăile sunt prea lungi, le puteti rupe în jumatate.

     Spalati bine fasolea si, când clocotește apa, puneti-o la fiert. Lasati-o circa 20 de minute sau pana cand este bine patrunsă. Scurgeti-o de apa, într-o sită.

     Cand s-a racit, puneti-o într-un castron, adaugati-i usturoiul trecut prin presa, uleiul de măsline, lămâia, sare si piper.   

     Puneti si patrunjelul maruntit si amestecati usor.

     Serviti salata rece, eventual dupa ce ati tinut-o un pic la frigider.

     Se poate servi și cu o maioneză vegană cu usturoi:              

( MAIONEZA DIN LAPTE DE SOIA: 100 ml de ulei , 50 ml de lapte de soia , 1 linguriță de mustar, 1 lingurita de zeama de lamaie .

     Se pune in cana blenderului de mana –mixer vertical-uleiul si laptele . Se baga blenderul la fundul vasului si se da drumul. Se tine acolo , la fundul vasului, 1 minut sau chiar doua apoi se ridica treptat in sus sa se înglobeze tot uleiul . Se adauga apoi mustarul, zeama de lamaie , sare . Poti adauga dupa gust piper sau usturoi . )