Uneori ne putem răsfăța la masa de prânz și cu ceva dulce.

Ingrediente :

  • 300 ml apa
  • 300 g gem
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Esenta de rom
  • 3-4 linguri de zahar
  • 200 g nuca
  • 450-500 g faina
  • 100 cacao                                    

    Mod de preparare :

    1  Se amesteca apa, gemul, zahărul, esența de rom și uleiul cu telul .

    2  Făina, cacaua si praful de copt se amestecă separat apoi se adaugă în compoziția lichidă.

     3  Nuca tocată  după cum preferi se adaugă la final în compoziție.

     4 Se toarnă compoziția într-o tavă  tapetată cu făină și se dă la cuptorul bine incins la foc mediu (175-180 grade C) timp de aproximativ 35-45 de minute.

     5 Se pot adauga in interior nuci , alune, migdale, fructe confiate sau uscate. Cu aceasta compozitie se pot face si briose .

     6 Dacă dorim un aspect imbunătățit :

     După ce o scoatem din cuptor, lăsăm negresa să se răcească puțin și apoi o întoarcem în tavă pe partea cealaltă (pentru ca partea de jos este perfect plană si va putea fi ornată frumos). Negresa de post poate fi presarata cu zahar pudra sau nuci maruntite, îmbracată în ciocolată (fiind de post, bineinteles ca alegem o ciocolata fără lapte), acoperită cu glazură din comerț sau tort gelle etc.

     7 Putem să facem și o  glazură ușor de  preparat :

     Amestecam 5 linguri zahar pudră cu 1 lingură cu varf de cacao, 2 linguri ulei si 2 linguri de apă fierbinte. Amestecam foarte bine ca sa nu avem cocoloașe  apoi întindem glazura peste prajitura rece.