Toată lumea urmărește zilele acestea cum Pădurea Amazoniană, supranumită și „plămânul lumii”, este distrusă de incendii. Deși ne uităm cu toții neputincioși la distrugerea celei mai mari păduri tropicale din lume, este important să conștientizăm că fiecare dintre noi poate acționa începând de astăzi pentru a combate distrugerea mediului înconjurător.

Ce putem face concret pentru a salva Amazonul și a ne crește șansele de a combate cea mai mare criză cu care se confruntă omenirea – criza climatică? 

  1. Să semnăm petiția pentru boicotarea cărnii de vită din America de Sud lansată în această dimineață de către Agent Green. Cere-le acum celor de la Kaufland Romania, Carrefour, Auchan, Lidl Romania, Penny Market Romania, MEGA IMAGE, să scoată acest produs de pe rafturile lor: https://campaniamea.declic.ro/petitions/salveaza-amazonul?fbclid=IwAR1EOyU7w5diZ8IJ6kiyFDHZNcztMdF5kfjWByzm02ZBKnUL_fSb5Lvhhx8
  2. Să renunțăm sau să reducem consumul de produse de origine animală întrucât practicile agricole necesare pentru producerea lor nu sunt sustenabile. Pentru cei care nu știu, inclusiv România importă soia furajeră din Brazilia pentru a hrăni animalele de fermă. În 2017, România a importat soia în valoare de 57.6 milioane de dolari, două treimi din această cantitate provenind din Brazilia (66%): https://oec.world/en/visualize/tree_map/hs92/import/rou/show/1201/2017/ 
  3. Să cerem polticienilor să ia în serios criza climatică și să propună măsuri de combatere a acestei crize. Să solicităm tăierea subvențiilor pentru acele industrii care se bazează pe practici nesustenabile, și susținerea culturilor locale de leguminase și legume. 

Protejarea planetei, precum și a tuturor ființelor, reprezintă o datorie a fiecăruia dintre noi. E momentul să acționăm pentru a ne asigura că lăcomia nu va distruge casa noastră, a tuturor!

#savetheamazonrainforest  #ditchbeef #togetherwecan #savetheplanet