Ingrediente :

  • 100g cuburi de soia texturat
  • 200-250g cascaval vegetal
  • 1 lingura sos de soia (optional)
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • 1 linurita boia afumata (+ 1 lingurita in apa in care am fiert soia )
  • ½ lingurita boia dulce
  • ¼ lingurita cimbru
  • ¼ lingurita oregano
  • Sare, piper

Mod de preparare :

Mai intai am pus la foc 0,8 litri de apa in care am adaugat 1 lingurita boia afumata ,piper ,

o foaie dafin ,sare. Cand  a clocotit apa am adaugat cuburile de soia si le-am fiert 15 minute.  Am dat jos de pe foc si am mai lasat soia in apa in care a fiert inca 15 min. Am strecurat apoi soia si dupa ce s-a racit am stors-o bine in palme pentru a scapa de excesul de apa. Apoi am maruntit cuburile un pic (am taiat fiecare cubulet in doua ).

In acest timp am dat cascavalul pe razatoarea mare .

Intr-un caastron am pus cuburile , usturoiul ras (pisat), sosul de soia , fulgii de drojdie

inactiva, boiaua, cimbrul , oregano, piperul si sare (doar daca mai este nevoie pentru ca s-a pus sare si la fiertul cuburilor dar si sosul de soia este sarat).

          Am omogenizat bine compozitia apoi am adaugat jumatate din cascavalul ras.

         Am tapetat o tava( de  aproximativ 36/23 cm ) cu hartie de copt si am uns-o cu ulei de masline .

         Am asezat compozitia de soia cu cascaval in aceasta tava , am aplatizat si  nivelat bine apoi am pus deasupra si cascavalul ramas .

          Am bagat tava in cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 minute sau pana ce cascavalul s-a topit si s-a rumenit usor .

          Am scos apoi tava din cuptor , am lasat 2 minute sa se racoreasca doar un pic apoi am rulat strans acesta compozitie de cuburi si cascaval cu ajutorul hartiei de copt .

         Se poate lasa la racit asa rulata in hartia de copt sau putem sa o transferam intr-o folie alimentara pe care am pudrat-o cu boia si piper .

          Este foarte aspectuasa si delicioasa.  Pofta buna !