Ingrediente:

2 capete de conopida

340g faina de orez brun

340g apa

4g paprika, usturoi granulat, sare

pesmet

230g ulei

29g otet din vin alb

700g sos iute

Sos:

230g maioneza vegana

120g smantana vegana

14g otet din vin alb

1 catel de usturoi

14g chives

7g piper

4g marar

40g patrunjel

4g paprika

Instructiuni:

1.Se taie conopida in bucatele.

2.Se amesteca apa, faina de orez, sarea, paprika si usturoiul granulat. se amesteca bine, pana devine o pasta omogena.

3.Se ia fiecare bucatica de conopida si se scufunda complet in pasta obtinuta anterior, iar apoi se acopera cu pesmet. Se pun la cuptor, in tava acoperita cu hartie pergamentata, timp de 20 min.

4. Intre timp, se pun intr-o cratita pe foc uleiul, otetul alb si sosul iute. Se lasa la foc mediu si se amesteca continuu timp de 5-10 min.

5.Conopida scoasa din cuptor se acopera cu sosul obtinut, se adauga  la cuptor pentru inca 5 min.

6.Se amesteca intr-un bol maioneza vegana, smantana vegana, mararul, patrunjelul, chieves, paprika, piperul, usturoiul si otetul, se amesteca bine, si se serveste alaturi de conopida, pe post de sos.