Pomana ”porcului”:
Fiind bazata pe soia, este, nu numai, o excelenta sursa de proteine, dar datorita consistentei si gustului sau, reprezinta si un foarte bun substituent al carnii. O mancare plina de nutirenti, ce contine proteina completa, si care va v-a delecta cu siguranta papilele gustative. Pofta buna!

Ingrediente:
-pentru pomana ”porcului”:

200g soia cuburi
1,5 l apa
1 lg rasa de sare himalaya
3 lg boia afumata
4 lg ulei de floarea soarelui
3 lg rase praf usturoi
3 lg drojdie inactiva

-pentru mamaliga:

malai
apa
lapte de soia
2lg drojdie inactiva
2lg fulgi de ceapa

Instructiuni:

Pomana ”porcului”:
1. Fierbeti soia 15 min.
2. Scurgeti apa, si puneti-o la prajit intr-un ceaun cu ulei de floarea soarelui.
3. Se amesteca cu 3 lg rase praf usturoi si 3 lg drojdie inactiva, peste care se adauga 1 lg ulei pana se rumenesc.
4. Se serveste cu mamaliga.

Mamaliga:
1. Incalziti apa, in care ati adaugat sare dupa gust, pana la fierbere, apoi adaugati malaiul treptat si amestecati continuu.
2. Adaugati apoi lapte de soia, amestecati pana cand se inglobeaza, si mamaliga se leaga din nou.
3.  La final, adaugati drojdia inactiva si fulgii de ceapa, completand in caz de nevoie cu lapte de soia, amestecati si lasati pe foc inca 2 min.