Ingrediente:

  • 4 fire de praz (500 g)
  • 5 linguri de ulei
  • 150 g masline negre
  • 200 ml pasta de rosii
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi medii
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 lingurita de boia dulce              
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat    

Mod de preparare:

  • Intr-un vas am pus la calit in ulei ceapa tocata,  prazul curatat,spalat si taiat bucatele timp de 5 minute, am adaugat apoi cartofii taiati feliute foarte subtiri si am calit  acoperit pana s-au inmuiat legumele. 
  • Am stins cu vinul si am fiert pana acesta s-a evaporat.  Apoi am pus maslinele , pasta de rosii, boiaua, piperul si sarea dupa gust.
  •   Am acoperit cu apa(cam o cana) si am fiert pana ce mancarea a capatat consistenta (datorita cartofilor care se sfarama la fiert).    
  • E buna calda dar si merge servita si rece.
  •      Am stins focul si am presarat patrunjelul proaspat tocat fin.