Cea mai buna si simpla reteta de “omleta” vegana.

Nautul este o sursa excelenta de fibre, vitamine B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine si minerale precum:  fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru si zinc. Extrem de gustos si cu un continut bogat de proteine, nautul poate inlocui cu succes carnea, ouale. De asemenea, are numeroase proprietati „minune”, cum ar fi controlul poftei de mancare.

Ingrediente (pentru 2 portii):

100 g Faina naut se hidrateaza in 300 ml apa

20 g fulgi de drojdie inactiva

40 ml ulei

10 g usturoi granulat

sare neagra, dupa gust (se poate folosi si sare normala, insa sarea neagra ofera un gust specific sulfuros omletei)

un varf de cutit turmeric

1/2 ardei+ 1 ceapa tocate cuburi (se pot folosi si alte legume ca: usturoi verde, ceapa verde, leurda, morcov ras etc.)

cascaval vegetal, ras (optional)

rosii cherry (optional)

Instructiuni:

In afara de legume, toate ingredientele se blenduiesc un minut, compozitia obtinuta se amesteca apoi cu legumele tocate. Se incinge tigaia si se procedeaza ca la clatite.

Optional, se poate indoi omleta obtinuta si se poate adauga inauntru cascaval ras si rosii cherry.