Începem astăzi o serie de articole cu informații nutriționale utile. Pentru a fi cât mai utile, așteptăm și întrebările și sugestiile voastre. Suntem aici ca să facem tranziția către veganism ușoară, accesibilă și plăcută. Astăzi abordăm subiectul proteinelor.

🌱 Necesarul zilnic de proteine?

Potrivit Autorității Europeane pentru Siguranță Alimentară necesarul zilnic de proteine pentru adulți ar fi undeva la 0.83 grame per kg de greutate corporală. Cel mai simplu și sănătos mod de a înlocui proteinele de origine animală cu cele vegetale este să alegem leguminoase boabe cât mai des. Sunt pline de proteine, fier, zinc și, spre deosebire de carne, nu au colesterol și vin la pachet și cu toate substanțele nutritive specifice plantelor (fibre, potasiu, magneziu, calciu).

🌱 Avem de ce să înlocuim carnea cu leguminoase?

Un studiu publicat de Oxford Martin Program on the Future of Food ne spune așa: că dacă lumea ar urma o dietă vegană, până în 2050 am avea cu 8 milioane mai puține decese cauzate de boli coronariene, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 și diferite forme de cancer. Același studiu ne spune că o alimentație predominant vegetală ar putea reduce emisiile sectorului alimentar cu 29 până la 70% până în 2050.
Sursa: https://bit.ly/3euJPWi

🌱 Aveți nevoie de inspirație?

Doar aruncați un ochi pe următoarele conturi de social media:

#BoshTV
#AvantgardeVegan
#PickUpLimes
#TheSweetestVegan

Puteți salva pozele ce vor fi postate împreună cu articolele care prezintă informații nutriționale, pentru a le accesa mai rapid oricând aveți nevoie.