Am descoperit ca maioneza fara ou este la fel de gustoasa, sau poate chiar mai gustoasa, decat cea traditionala. Este foarte usor si rapid de preparat si nu exista riscul ca aceasta sa se taie. Este necesar un mixer vertical, o proportie de 2 la 1 intre ulei si laptele de soia (in cazul in care doriti mai multa maioneza), mustar, zeama de lamaie, sare si suntem gata de treaba.

Ingrediente:

  • 150 ml lapte de soia
  • 300 ml ulei
  • sare
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura suc lamaie

Instructiuni:

Punem in vasul mixerului vertical laptele, apoi uleiul si sarea. Introducem mixerul pana al fundul vasului si mixam in acea pozitie pana cand observam ca textura laptelui s-a ingrosat (1-2 min). Dupa aceea, se adauga mustarul si zeama de lamaie, iar mixerul se va misca usor de sus in jos pentru a incorpora si uleiul. Se continua astfel pana cand compozitia devine groasa.