Cand pofticiosului din tine i se face dor de o omleta cu un gust 100% autentic, dai o fuga pana in Dragonul Rosu de unde iti procuri 2 bucati de tofu proaspat, il framanti acasa si te apuci de treaba. Reteta poate fi adaptata dupa propriile idei, putand fi adaugate diferite alte tipuri de legume cum ar fi: ardei, morcovi, etc.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 buc 400g tofu
  • 1 pachet carnati afumati Aivia
  • 1 ceapa galbena
  • partea verde de la o legatura de ceapa
  • ulei de susan
  • 1 conserva rosii
  • sare neagra (aceasta fiind sulfuroasa, ofera un gust puternic de ou)
  • 1 lingurita rasa turmeric
  • 4 lingurite boia afumata
  • 2 linguri drojdie inactiva

Tofu se faramiteaza. Se taie si se trag in tigaie carnatii, in cateva picaturi de ulei de susan, pentru a-i prelua aroma. Ceapa alba se va toca, iar apoi cali, in ulei de floarea soarelui preset la rece de aceasta data. Toful faramitat se adauga peste ceapa calita, se presara boia afumata, sarea dupa gust si turmericul. Se tine pe foc pana cand toful se rumeneste, devenind auriu. Se adauga conserva de rosii si bucatelele de carnati vegetali, se amesteca si se mentine pe foc. La final se adauga drojdia inactiva, un strop de ulei de susan si ceapa verde taiata. Se amesteca bine si se serveste