Ingrediente:

  • 1 kg de vinete (2-3 vinete mari)
  • 480 g naut fiert (2 cutii)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catei de usturoi
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura de pasta de susan(tahini)      
  • Decor: seminte de susan,patrunjel tocat si ulei de masline (optional)      

Mod de preparare:

  1. Pentru inceput coacem vinetele pe flacara aragazului ca pentru salata si le curatam de coaja cat putem de repede pentru a nu se innegri,apoi le lasam la scurs intr-o sita.
  2.   Nautul il scurgem de lichidul din conserva si-l punem intr-un bol.
  3. Adaugam uleiul de masline, pasta de susan, sarea, usturoiul, apa si pasam cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie.
  4.  Cand compozitia arata ca un piure ,adaugam si vinetele si mai mixam un minut , pana ce totul s-a omogenizat. 
  5.  Decoram cu patrunjel tocat, seminte de susan si putin ulei de masline.