Ingrediente:

  • o plasa de urzici
  • 4 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 3 linguri de faina
  • ulei, sare si piper                                   
  • 100 ml smantana vegetală (optional)

Mod de preparare:

     Curatam urzicile de frunzele mai urate si de resturile de iarba care se pot gasi printre ele. Desi nu toata lumea da importanta acestui lucru, este de preferat sa folosim la mancare doar varfurile urzicilor (asta deoarece frunzele din varf sunt cele mai fragede).

     Dupa ce le-am curatat, spalam urzicile foarte bine in mai multe ape.

     Punem in jur de doi litri de apa intr-o cratita incapatoare si adaugam urzicile atunci cand incepe sa fiarba apa. Lasam urzicile doua-trei clocote, le scoatem din apa dupa ce s-au oparit, le lasam un pic la racit si apoi le tocam marunt.

     Separat tocam o ceapa si patru catei de usturoi, turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita si le călim  cateva minute, la foc mediu apoi punem și urzicile tocate.

     Le călim și pe ele un pic apoi turnam desupra aproximativ jumatate de litru din zeama in care am oparit urzicile .

     Pentru ca mancarea de urzici sa fie si mai gustoasa, in locul apei urzicilor putem folosi lapte de soia.

     Mai lasam mancarea de urzici la foc aproximativ zece minute si la sfarsit adăugăm făina desfăcută în puțină apă.

     Mai fierbem 1-2 minute, amestecând continuu, apoi potrivim de sare , piper și punem si usturoiul zbrobit bine.

     Putem adăuga și 100 ml de smantana vegetală dar este foarte gustoasă și fără.

     Alaturi putem pune branza Tofu pusa pe gratar.