Ingrediente:

  • o ceapa medie
  • o telina mica
  • un morcov potrivit
  • 1-2 ardei iuti
  • 1-2 catei de usturoi
  • 250 g pulpa de rosii
  • o legatura de patrunjel
  • 1 litru de supa de legume
  • o jumatate de paine de tara
  • ulei de masline
  • cateva crengute de cimbrisor
  • 800-1000 g ciuperci proaspete de diferite soiuri diferite

Mod de preparare:

  1. Se spala si se taie felii ciupercile proaspete. Dupa aceea se curata, spala si toca ceapa, morcovul si telina.
  2. Intre timp, se pune pe foc o oala, in care adaugam putin ulei de masline, usturoiul strivit cu lama cutitului si ardeiul iute curatat de seminte si taiat in doua pe lungime. Se scoate usturoiul dupa ce s-a rumenit si se adauga ceapa, morcovul si telina tocate. Se amesteca din cand in cand, pana la inmuierea acestora.
  3. Se adauga ciupercile taiate felii si pulpa de rosii. Se amesteca din nou, se asteapta cateva minute si se adauga supa de legume.
  4. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba aproxi-mativ o jumatate de ora.