O reteta de salata de fructe usor de preparat, perfecta pentru o gustare simpla, dar si ca un mic dejun delicios!

Ingrediente:

  • 300 g ananas proaspat sau din compot
  • 2-3 pere
  • 2 mere
  • 2-3 mandarine
  • 1 grepfrut
  • 2-3 linguri zeama de lamâie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 100 ml coniac
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 g fistic fara sare

Mod de preparare:

  1. Fructele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun intr‑un castron si se stropesc cu zeama de lamâie. Se presara zahar, se adauga coniacul, apoi se amesteca usor si se pun o ora la frigider.
  2. Stafidele se spala cu apa calduta, se curata si se pun separat intr-un vas mic. Se stropesc cu rom si se lasa la macerat.
  3. In cupele pregatite pentru salata, se pun straturi succesive de fructe, frisca si stafide, iar deasupra se presara fistic. Se serveste rece.
  4. In cazul in care se foloseste ananas din compot, acesta se scurge, iar sucul rezultat se poate amesteca cu un alt suc de fructe si consumat ca atare.