O reteta minunata de Chiftelute cu morcovi ce este usor de realizat si care va v-a incanta simturile garantat.

Ingrediente:           

  • 3 cartofi fierţi în coajă
  • 350 g morcovi
  • 1,5 linguri de griş
  • ½ pahar de apă minerală
  • 1 lingură margarină
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina neagra
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • vegeta (este important sa va uitati pe eticheta pentru a alege produsul ce contine legume deshidratate fara adaosuri de aditivi si conservanti)
  • Sare
  • Piper
  • 3 linguri de ulei- pentru prăjit

Mod de preparare:

1.Cartofii fierţi şi răciţi se dau pe răzătoarea mare.

2.Morcovii rasi pe razatoarea mare se fierb înăbuşit  în apă minerală, adăugând şi margarina.Când morcovul devine mai moale se adaugă grişul  în ploaie , amestecând mereu.  Se lasă pe foc până se umfla şi grişul apoi se lasă la răcit.

3.După ce s-a răcit , se amestecă cu cartofii , sarea după gust , cu făina , cu usturoiul pisat, Vegeta , mărarul tocat mărunt şi piperul.

4.Se formează chifteluţe şi se dau pe dau prin pesmet apoi se prăjesc în ulei încins.

 

Chifteluţele se pot servi cu un sos de roşii:

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 ardei kapia
  • 2 roşii coapte decojite
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • Sare, piper, fulgi de drojdie
  • Busuioc uscat

Mod de preparare:

1.Ceapa şi ardeiul roşu tocate cubuleţe se călesc 5 minute.

2.Se adaugă roşiile decojite şi tocate marunt , se mai fierbe 2-3 minute apoi se adaugă şi pasta de tomate, dupa piperul, fulgii de drojdie şi busuiocul.

3.Se potriveşte de sare si se fierbe încă 10 minute.