Ingrediente:

  • 90 g făină
  • 2 cepe verzi tocate
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 300 g dovlecei dați pe răzătoare
  • 300 g morcovi dați pe răzătoare

          Mod de preparare :            

          Super gustoase, super rapide, crocante și aromate. Mult mai aspectuoase și mai sănătoase decât cele din carne.

          Pune dovleceii rași într-o sită, presară sare pe ei și lasă-i la scurs 10 minute, presându-i din când în când în mâini ca să grăbești procesul.

          Transferă-i apoi într-un bol mai mare, împreună cu morcovii rași, usturoiul pisat, făina,  ceapa tocată. Asezonează, după gust, cu sare și piper. Amestecă bine.

          Încinge uleiul într-o tigaie mare și pune, în serii de câte trei, câte o lingură din umplutură, la distanță considerabilă deoarece chifteluțele se vor lăți pe măsură ce se prăjesc.

          Prăjește-le  2-3 minute pe o parte apoi întoarce-le și mai lasă-le 1-2 minute până devin rumene și crocante.

         Transferă-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie și continuă să prăjești până termini tot amestecul.