Ingrediente:

  • 250 gr de tofu
  • 3-4 linguri de sos de soia
  • 1/2 lingurita de chili
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de oregano
  • 50 gr de faina
  • 100 ml de apa
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 1 lingura de fulgi de drojdie inactiva
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • ½ lingurita sare (daca sosul de soia este sarat nu se mai adauga sare )
  • 100-120 gr fulgi de porumb

Mod de preparare:

  1. Tofu se usuca bine cu servetele absorbante Inainte de a o lasa la marinat, astfel evitati ca branza sa se rupa apoi se taie fâsii cam de 2 cm grosime.
  2. Se aseaza branza tofu intr-un vas si se toarna peste ea sosul de soia, pudra de chili, cimbrul uscat si oregano. Se lasa la marinat vreo 25 de minute.
  3. Intr-un vas separat se amesteca faina cu fulgii de drojdie, boiaua dulce, cimbrul si apa. Se amesteca bine cu un tel ca sa nu ramana cocoloase. Daca sosul de soia pe care il folositi are un continut ridicat de sare, nu mai adaugati sare.
  4. Fulgii de porumb se maruntesc usor prin zbrobire sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.
  5. Intr-o tigaie antiaderenta se pun doua, trei linguri de ulei de floarea soarelui si se ia câte un baton de tofu marinat si se trece mai intai prin amestecul de faina si apa, apoi prin fulgii de porumb, dupa care se aseaza in tigaie. Se prajesc cam doua minute, cat sa se rumeneasca usor, intorcandu-le pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie acoperita de un servetel absorbant.
  6. Se servesc cu un sos facut din maioneza vegetala, zeama de lamaie si chili.
  7. Pot fi servite alaturi de orez, piure de cartofi sau diferite legume, pot fi introduse in wrap-uri, sandwichiuri.