Vezi des prin magazine micii saculeti cu simpaticele varzuce de bruxelles dar nu ai idee cum ai putea sa le gatesti? Uite cea mai simpla si gustoasa metoda pentru a le da savoare in farfuria ta.

Ingrediente:
– 500 g varza de bruxelles
– 50 g caju spart negljent cu cutitul
– o legatura de varza bok choy (o puteti gasi deseori in Kaufland la reducere dupa ora 21:30) taiata solzisori
– o lingura de gomasio (sare de susan)
– doua linguri de ulei de susan
– 200 ml apa
– 10 g drojdie inactiva

Mod de preparare:

Se taie varzucile in doua.
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de susan in care se calesc verzele. 

Acestea trebuie rumenite pe ambele parti. Cand ne apropiem de finalul operatiunii de calire adaugam caju, pe care il lasam un minut sa se rumeneasca.

 Se adauga bok choy taiata solzisori.

 

Se adauga doua linguri generoase de unt de arahide, 10 g fulgi de drojdie inactiva si 200 ml de apa, amestecandu-se pana la omogenizare. 

Amestecul este lasat sa dea in clocot pana sosul devine smantanos.

Va dorim pofta buna!