O pe cat de simpla de realizat, pe atat de gustoasa. Potrivita pentru orice fel de ocazie, v-a incanta cu siguranta pe oricine!

 

Ingrediente:

500 g spanac proaspat (sau frunze de sfecla)

3 cartofi

3 catei usturoi

50 ml ulei de masline

sare, piper

 

Instructiuni:

 

  1. Intr-o oala se pune multa apa la fiert cu sare. Se adauga cartofii (curatati si taiati cuburi) si se fierb pana sunt facuti.
  2. Se adauga spanacul (curatat si spalat) si se lasa inca 2-3 minute la fiert.
    3. In acest timp curatati un catel de usturoi si pisati-l in mojar pana devine pasta. Adaugati in fir subtire ulei de masline (cam 20 ml) pana obtineti o “maioneza” de usturoi.
  3. Intr-o tigaie larga turnati restul de ulei (uleiul trebuie sa acopere fundul tigaii intr-o pelicula subtire) si adaugati restul de usturoi taiat felii subtiri. Incalziti uleiul la foc foarte mic si adaugati usturoiul.
  4. Scurgeti spanacul si cartofii de apa si puneti-i in tigaie.Sotati legumele la foc mare pentru 5 minute, amestecand des. Cu dosul lingurii sfaramati jumatate din cartofi.
  5. Adaugati sare, piper si mujdeiul dupa gust. Amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.