Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lasagna (fara ou)- nu se folosesc chiar toate
  • 100 g (1 punga ) de soia granule
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina medie
  • 2 cepe potrivite
  • 2 ardei grasi (sau kapya)
  • 2 cutii de rosii taiate (de 240g )
  • 1 dovlecel potrivit
  • 4-5-6 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia afumata
  • Piper
  • Condimente chinezesti( de sarmale sau de chiftele)
  • Sare daca mai este necesara (condimentele contin si ele sare)

      Este o reteta delicioasa , nici nu-ti vine sa crezi ca nu contine carne.

      Mod de preparare : 

     Pune la fiert soia (in apa cu sare si mrodenii).Dupa ce a fiert 10 minute scurge-o (stoarce-o)de apa ramasa.

     Curata morcovii, ceapa si telina de coaja .

     Taie ceapa marunt apoi da morcovii si telina pe razatoarea mare (le poti pune si in robotul de bucatarie dar e mai bine tocata cu cutitul).

      Pune la incins o tigaie cu putin ulei.

     Adauga ceapa si putina apa si caleste-o pana devine sticloasa apoi adauga legumele si lasa-le sa se inabuse bine, pana se inmoaie. Daca este necesar mai adauga cate putina apa, pentru a nu se arde.

      Intre timp curata restul legumelor si taie-le cubulete potrivite. Adauga-le peste celelalte legume si lasa-le la inabusit timp de 5-10 minute.

      Adauga apoi rosiile in bulion si soia scursa bine si asezoneaza cu condimente chinezesti, cu  piper, boia dulce si afumata. Lasa compozitia sa fiarba timp de 2-3 minute apoi adauga fulgii de drojdie, potriveste de sare si condimente dupa gust si inchide focul.

     Intr-o tava sau intr-un vas de yenna adauga un strat de foi de lasagna, apoi un strat de legume, inca un strat de foi si tot asa pana obtii trei straturi de legume. Acopera ultimul strat de foi cu sos de rosii si, daca este necesar, adauga apa cat sa ajunga pana la ultimul strat de foi.

     Acopera tava cu foaie de copt si da la cuptor pentru 30-45 minute (in functie de cuptor) pana cand apa scade iar foile sunt bine patrunse.

     Ia hartia de copt de deasupra tavii si mai las-o 5 minute in cuptor.

     Sfat: Daca doresti poti adauga intre straturi, branza tofu, rasa.

     Eu am copt intr-o tava de 37 / 24 dar poate fi un pic diferita .