Ingrediente:                                                              

  • 1 kg de cartofi rosii ( îi prefer in detrimentul celor albi deoarece nu prind gust de cartof crud dupa câteva ore, cum se intampla cu ceilalti si au o textura mai ferma – nu se sfarama atat de usor )
  • 2 gogosari
  • 2 cepe rosii mari
  • 2-3 morcovi
  • 1 punga de cubulete de soia texturata
  • 2 linguri de bulion
  • 2-3 lingurite de boia dulce
  • 1 lingura de seminte de chimen
  • 1/2 lingurita de Cumin macinat( chimion turcesc )
  • 1/4 lingurita de boia Cayenne
  • sare neiodata
  • ulei e masline – o cescuta
  • apa

Mod de preparare:

     1 Curata toate legumele, taie cartofii cubulete, morcovii rondele, ardeii fasii, ceapa rosie marunt si, pune-le pe toate in oala .

     2 Adauga cubuletele de soia, condimentele, sarea si uleiul, mai putin bulionul.

     3 Pune apa in oala mai putin decat limita de sus a legumelor, ca sa nu iasa prea zemos. Mai bine mai adaugi apa pe parcurs.

    4  Lasa sa fiarba la foc molcom aproximativ 1 ora, dupa care adauga bulionul. Daca mai e nevoie, mai lasa cateva minute pe foc pana se incorporeaza bulionul.

     5 E foarte bun cu paine proaspata.