Vă invit să încercați o noua rețetă de falafel, cu un gust delicios și hrănitor.

Ingrediente:

1 lingură de ulei de măsline

2 cepe, tocate

2 lingurițe de chimion măcinat

500g sfeclă crudă, curățată și rasă grosier

4 linguri de seminte de in măcinate

4 linguri de făină de năut

1 lingură de pastă de susun

Sare neiodata (după gust)

Instructiuni:

  1. Încingem ușor uleiul din tigaie și înnăbușim ceapa, fără să se rumenească.
  2. Adaugăm chimionul și mai lăsăm un minut, apoi punem totul într-un robot împreună cu năutul scurs de apă, două treimi din sfecla rasă, faina de năut, semințele de in zdrobite și pasta de susan și sarea.
  3. Pasăm până opținem o pastă groasă, apoi punem toata compoziția într-un bol și adăugăm restul de sfeclă rasă.
  4. Cu mâna umedă, modelăm chifteluțelele și le punem pe o tavă tapetată cu hartie de copt.
  5. Încingem cuptorul la 200 grade și le coacem 20-25 min, pâna se pătrund și devin crocante.
  6. Se servesc cu o salată verde și pastă de susun.

Sursa: www.retetecutania.ro