Germania interzice consumul carnii in functiile oficiale!

Motivul pentru care a facut-o este si mai bun

Am trecut demult de momentul in care sa continuam sa negam efectele adverse pe care cresterea animalelor la scara industriala le are asupra planetei noastre. In ultimii 40 de ani, povestea de dragoste dintre noi, lactate si carne, a facut ravagii asupra planetei. Am pierdut 58% din totalul faunei salbatice de pe fata pamantului, in timp ce nenumarate alte specii sunt impinse la un pas de disparitie. In prezent, exista mai mult dioxid de carbon in atmosfera decat a existat in ultimii 800,000 de ani, lucru determinat in principal de cresterea industrializata a animalelor, ceea ce determina productia de 14,5% (sau mai mult, potrivit altor surse) din totalul gazelor cu efect de sera – mai mult decat intreaga industrie a transporturilor pusa la un loc. Apa si aerul sunt de asemenea poluate si de scurgerile sau de deseurile produse de catre fermele industrializate, expunandu-ne de asemenea si la antibiotice  daunatoare si alte toxine.

In plus, sunt nenumarate alte probleme cauzate de agricultura animalelor. Suficient incat sa ne faca mintea sa vuiasca. Din fericire, schimbarea este usoara si incepe in farfuriile noastre! Un politician german si-a dat seama de acest lucru si a decis sa faca schimbarea spre bine. Barbara Hendricks, actualul ministru federal pentru mediu al Germaniei si membru social-democrat (SPD), tocmai a interzis carnea la toate functiile oficiale ale guvernului. Conform “The Daily Telegraph” interdictia a aparut la lumina printr-un email trimis de catre Hendricks tuturor sefilor de departamente din cadrul guvernului german, declarand “dorim sa setam un exemplu pozitiv pentru protejarea climei, deoarece mancarea bazata pe plante este mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator decat ar fi carnea si lactatele.”

Desigur, aceasta initiativa nu a fost apreciata de alti oficiali germani. Ministrul german al alimentatiei, Christian Schmidt, a afirmat pe aceasta tema: “Nu permit acestei Veggie Day sa ne fie impusa pe neasteptate. Eu cred in diversitate si libertatea de alegere, nu in ideologii”. Acesta este acelasi ministru care a cerut interzicerea utilizarii termenilor precum “snitel vegan”, “carnati vegani”, “chiftelute vegane” in baza faptului ca, citam: ”Acesti termeni sunt in totalitate inselatori si ii nelinistesc pe consumatori. Favorizez interzicerea acestor termeni in interesul etichetarii clare pentru consumatori”. In acelasi mod in care recentul scandal in legatura cu folosirea sintagmei “lapte de migdale”, provocat de catre industria laptelui din SUA, sau incercarea celor de la “Unilever” de a intenta proces unei mici companii ce produce maioneza vegana, pentru intitularea ei drept “maioneza”, ne-au lasat perplecsi, trebuie sa ne intrebam daca Schmidt este intr-adevar interesat de protejarea mintii fragile a consumatorului sau daca acesta incearca sa se opuna cresterii continue a industriei mancarii bazate pe plante.

In timp ce interzicerea lui Hendricks asupra carnii este extinsa numai asupra functiilor oficiale, si nu si asupra a ceea ce oficialii guvernamentali vor servi zilnic la cantina, ea a facut o declaratie indrazneata pentru mediu – declaratie ce speram ca va inspira alti oficiali guvernamentali sa faca la fel.

 

SURSA: http://www.onegreenplanet.org/news/germany-bans-meat-at-all-official-functions/