Auzim adesea oameni spunand: “Eu nu mananc carne de vitel deoarece a ucide un copil este gresit”. Dar daca v-am spune ca fiecare animal sacrificat intr-un mod violent intr-o ferma industrializata este un copil? Nu ne credeti? Cititi in continuare:
curcani

 • Curcanii:

Durata de viata naturala a unui curcan este de 10 ani, dar prin reproducere selectiva, curcanii ajung la “marimea de magazin” in doar 8-26 saptamani. Sunt literalmente doar copii.

 

rate

 • Ratele:

In salbaticie, ratele pot de asemenea trai pana la 10 ani, dar ca majoritatea pasarilor din fermele industrializate, acestea sunt omorate la 8-26 saptamani. Din nou, doar copii.

 

 • Gainile ouatoare

Mamele gaini din fermele industrializate traiesc vieti groaznice, de multe ori bagate in custi inghesuite si aglomerate. Chiar daca au potentialul de a trai pana la 8 ani, datorita productiei nenatural de mare de oua, ele traiesc de obicei doar un an sau doi. In natura, gainile gaini ouatoareouatoare ar produce un ou pe luna, dar din cauza reproducerii intense din fermele industriale, ele produc aproximativ 27 de oua pe luna, ceea ce necesita un pret mare ce trebuie platit de catre corpurile lor fragile.

 • Masculii proveniti de la gainile ouatoare:

Deoarece puii de sex masculin nu depun oua sau si nu cresc destul de repede pentru a fi crescuti intr-un mod profitabil pentru carne, acestia sunt de cele mai multe ori ucisi in cateva ore de la eclozare. Unii dintre ei sunt macinati de vii, in timp ce altii sunt gazati sau sufocati. Daca acestora le-ar fi fost data sansa de a trai, acesti micuti ar putea ajunge pana la 8 ani. Mai multe vieti scurtate.

 • Gainile crescute pentru carne:

Cunoscuti sub numele de “pui de carne”, acestia sunt crescuti pentru a se dezvolta foarte rapid. de fapt, atat de rapid incat piciorusele lor se rup adesea din cauza propriei greutati. In mod normal, aceste gaini ar putea trai 8 ani, dar sunt ucise la doar 6 saptamani.

 • Somnii:

Asemenea vacilor, porcilor, curcanilor, ratelor, si gainilor, somnii crescuti in ferme industrializate sunt omorati la o varsta foarte frageda. Nascuti in acvarii murdare si aglomerate, somnii ating “greutatea de sacrificare” in doar doi ani. In salbaticie, acesti pesti inteligenti si sensibili ar putea trai timp de 20-30 de ani.

 • Porcii crescuti pentru carne

In timp ce porcii traiesc in natura aproximativ 15 ani, in fermele industriale acestia sunt reprodusi selectiv pentru a creste extrem de repede, ajungand la marimea pentru sacrificare in doar 6 luni. Cresterea rapida cere un pret farte mare de la aceste animale blande, cauzand foarte des probleme articulare.

 • Mamele porci

Scroafele din fermele fabrici sunt constant crescute si mereu inchise in custi mici si murdare. In natura, ele ar putea trai pana la 15 ani, in schimb, sunt adesea omorate dupa doar 3-5 ani deoarece corpurile lor nu pot suporta reproducerea constanta. Sunt tratate ca nimic mai mult decat niste masini de nascut.

 

 • Vacile in fermele de produse lactate:

In timp ce durata lor naturala de viata este de 25 de ani, vacile crescute in fermele industriale pentru producerea de lactate devin atat de epuizate fizic din cauza reproducerii constante incat sunt ucise adesea la doar 4 sau 5 ani. Oribil, nu?Healthy Holstein dairy cows feed at a farm in central Washington in this December, 24, 2003 file photo. REUTERS/Jeff Green/Files

 • Bovinele crescute pentru carne de vita:

Durata de viata naturala a bovinelor este de aproximativ 15-20 de ani, dar din cauza cresterii selective , bovinele din fermele industriale sunt ucise la doar 18 luni. Nu stiu despre voi, dar la doar putin peste un an acestea sunt inca copii pentru noi!

 • Viteii crescuti pentru carne:vitei1

Stim, stim- nu mancati carne de vitel deoarece acestia sunt doar copii. Dar asa cum am spus, toate animalele ucise in fermele industrializate sunt doar pui. Viteii crescuti pentru carne ar putea trai pana la 15-20 de ani, dar sunt adesea omorati la doar 32 de saptamani.

Din fericire, consumatorii isi pot retrage suportul financiar de la aceste ferme care omoara copiii acestor animale prin adoptarea unui stil de viata vegan ce este sanatos si uman.

Daca vreti sa stiti mai multe despre durata de viata a animalelor din ferme puteti urmari urmatorul filmulet:

 

Sursa: http://www.mercyforanimals.org/veal-isnt-the-only-baby-animal-we-eat