Veganismul: CEA MAI BUNA ALEGERE IMPOTRIVA INCALZIRII GLOBALE

Cand eram copii am fost invatati sa oprim robinetul cat timp ne periem dintii. Suntem invatati sa nu facem dus mai mult de 10 minute si sa impartim masina cu apropiatii nostri atunci cand trebuie sa ajungem la aceeasi destinatie. Ceea ce nu suntem invatati este ca renuntarea timp de un an la orice produs de origine animala va economisi mai multa apa decat ai fi consumat daca ai fi facut dus pentru urmatorii 55 de ani. “New York Times” a precizat ca 2016 a fost al treilea cel mai cald an consecutiv din istorie, fiind iata, incontestabil ca omul trebuia sa ia unele masuri cat mai repede pentru a crea contrabalansa!

Fie ca ne place, fie ca nu credem, incalzirea globala chiar se intampla, iar acest proces este accelerat de catre oameni. Eliminarea produselor de origine animala din dieta dumneavoastra, cat si din celelalte aspecte ale vietii, cunoscuta sub denumirea de a deveni vegan, este schimbarea numarul 1 in ceea ce priveste stilul de viata pe care un individ o poate face pentru a atenua incalzirea globala.

Principala legatura intre veganism si reducerea incalzirii globale este faptul ca agricultura animala emite mai mult gaz metan si protoxide de azot decat orice altceva in lume!! Aceste doua substante chimice pastreaza de 20 de ori si respectiv de 300 de ori mai multa caldura in atmosfera decat dioxidul de carbon, gazul cu efect de sera pe care dam de obicei vina pentru schimbarile climatice. Din acest motiv, consumatorii de carne emit pana la de 7 ori mai multe gaze de sera decat veganii. Chiar si Organizatia Natiunilor Unite a cerut reducerea consumului de produse animale, recunoscand ca este un pas necesar in salvarea lumii de la schimbarile climatice.

Temperaturile la nivel global au crescut ca urmare a comportamentului uman. Cu totii avem posibilitatea de a face ceea ce putem pentru a ajuta la salvarea planetei noastre albastre si frumoase, si implicit a omenirii. Sau ne putem intoarce privirea in cealalta directie. Un proverb amerindian spune: “Numai atunci cand ultimul copac va fi taiat, ultimul peste prins, iar ultimul rau otravit, ne vom da seama ca nu putem manca bani.”

Contrar opiniei populare, un stil de viata vegan nu este mai costisitor, mai nesatisfacator si mai dificil. Este un mod sanatos de a trai atat pentru dumneavoastra cat si pentru tot ceea ce va inconjoara. Dieta vegana este una variata si bogata in alimente si preparate delicioase, iar bucuria adusa de faptul ca respectati viata fiintelor ce va inconjoara face ca aceasta alegere sa fie una dintre cele mai bune pentru dumneavoastra, pentru mediu si animale.

 

SURSA: http://www.theinertia.com