Ingrediente:

  • 4 ardei Kapia roşii (sau un borcan mic -350 g- de ardei roşu copt )-se pot folosi si ardei grasi rosii
  • Sare                                           
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriţă de piper alb măcinat
  • 1 ½ căni de nuci crude sau un pic rumenite
  • 1 căţei de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriţă de chimen măcinat (eu îl macin odată cu nucile)

Mod de preparare :

Nucile, alese bine să nu conţină coji, se pot măcina înainte, în râşniţă sau se pot pune în blender  odată cu  toate celelalte ingrediente.

Ardeii copţi şi curăţaţi de pieliţă (sau adrei copti de la borcan), împreună cu toate celelalte , se pun în blender (robot) .

Se mai adauga condimente dupa gust (daca mai este cazul) .

Se serveşte cu lipii sau cu pâinici prăjite.

Este o pastă deosebit de gustoasă și specială.